Over budgetbeheer.

Voor sommige mensen die financiële zorg nodig hebben, is bewindvoering een te zware maatregel. Toch kan er stabiliteit en financiële veiligheid nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer iemand in een schuldsaneringstraject zit. In zo’n geval biedt budgetbeheer uitkomst.

Een budgetbeheerder beheert je inkomen en betaalt je vaste lasten. Met je budgetbeheerder maak je afspraken over welke uitgaven en financiële administratieve handelingen je zelf verricht.

Ook wanneer klanten uit het bewind gaan, is budgetbeheer vaak een perfecte en financieel veilige tussenstap naar volledige zelfstandigheid. Cliënten wennen zo geleidelijk aan het terugnemen van de financiële verantwoordelijkheden en worden zij steeds meer zelfredzaam.

Budgetbeheer verloopt niet via de Kantonrechter (bij bewindvoering is dit wel het geval), maar is een overeenkomst tussen klant en budgetbeheerder. In de overeenkomst wordt vastgelegd welke specifieke werkzaamheden de budgetbeheerder uitvoert.

Als je moeite hebt met het overzicht over je eigen financiën te behouden en hierbij graag ondersteuning krijgt. Budgetbeheer kan ook een oplossing zijn, indien je verwacht dat je in de toekomst niet meer in staat bent om zelf de financiën te beheren.

Budgetbeheer wordt afgesproken om problemen te voorkomen of om cliënt direct te kunnen ondersteunen wanneer bewindvoering nog niet is uitgesproken.

Je kan zelf bepalen hoe lang budgetbeheer duurt. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een periode van minimaal 6 maanden. Na deze periode heb je te allen tijde het recht de overeenkomst op te zeggen met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden.

Onze werkwijze.

Budgetbeheer bij HA.

Welke taken heeft de budgetbeheerder?

  • Openen van een beheerrekening.

  • Monitoren inkomsten.

  • Betalen van de vaste lasten.

  • Overboeken van het afgesproken maandgeld.

  • Zorgen voor dag en nacht inzage in je financiën.

Tarieven budgetbeheer.

De tarieven die in 2021 gelden, staan hieronder toegelicht en zijn inclusief 21% BTW. De tarieven worden elk jaar opnieuw vastgesteld.

Tarieven 2022 (incl. BTW)
Alleenstaanden
Budgetbeheer intake Eenmalig
€ 275,00
Budgetbeheer standaard tarief Maandelijks
€ 95,00
Budgetbeheer eindrekening
Eenmalig
€ 250,00
Gehuwden/samenwonenden
Budgetbeheer intake Eenmalig
€ 330,00
Budgetbeheer standaard tarief Maandelijks
€ 115,00
Budgetbeheer eindrekening Eenmalig
€ 300,00

Als je van budgetbeheer overstapt naar bewindvoering binnen Holten Advies wordt er voor budgetbeheer geen eindrekening opgemaakt.

Hulp nodig bij je financiën?

Vul dan het contactformulier in. Bellen, whatsappen of mailen kunnen uiteraard ook. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op om een intake in te plannen.